Aanbod

Sports

Maak een afspraak

Groepstrainingen

Ontdek ons volledig aanbod aan groepslessen hier.

Personal training

Onder persoonlijke, intensieve begeleiding kan je sneller en efficiënter je doelen bereiken. Daar staat onze personal training garant voor. Na het opstellen van je doelen stelt de coach een gepersonaliseerd sportschema op. Je wordt niet alleen begeleid tijdens de trainingsmomenten bij ons maar ook daarbuiten via kracht- en conditieschema’s voor thuis met frequente follow up. De flexibiliteit van onze trainers zorgt ervoor dat er kan gesport worden op de momenten die voor jou het best schikken.

Tijdens de trainingen word je continu begeleid. Oefeningen worden zo nodig aangepast om een maximaal trainingseffect te bereiken en de kans op blessures te minimaliseren.

We meten je progressie maandelijks op en sturen bij indien nodig. Bij eventuele last zoals spier- of gewrichtsstijfheid, kunnen onze trainers via stretching of manuele release je lichaam spanningsvrij maken.

Dankzij de aanwezigheid van de kinesitherapeuten kan er ook steeds beroep worden gedaan op hun medische ondersteuning. Hierdoor staan wij garant voor een zo gezond en blessurevrij mogelijk programma.

Personal training kan alleen worden gevolgd, maar ook met je partner of met een groepje vrienden (max. 3 pers). Zo combineer je het FUN-aspect van samen sporten met het bereiken van geïndividualiseerde doelen.

Personal training omvat:

 • intensieve persoonlijke begeleiding naar persoonlijke doelen toe
 • privé trainer, exclusief voor jou/ je groepje (geen andere sporters tijdens het gereserveerde uur)
 • opleiding tot de juiste trainingsconcepten en technieken
 • begeleiding naast de trainingssessies met oefenschema’s voor thuis, conditieschema’s,…
 • lifestyle management omtrent training, rust, slaap, voeding,…
 • uitgebreide resultatenrapportering
 • training wanneer het je schikt
 • screening
 • mogelijk one-on-one, met 2 of met 3 pers.

Contactgegevens: philippe.kinezi@gmail.com - 0474 47 47 80

Begeleide training

Begeleide training staat voor trainen in kleine groep onder coaching van 1 trainer. Er worden groepjes gevormd van 3-4-5 personen en elke sporter volgt een gepersonaliseerd schema. Alleen inschrijven is mogelijk, dan worden de groepjes gevormd door de trainer, zij het op beperkte momenten. Indien men zich met een groepje van 3-4-5 inschrijft is er meer keuze uit trainingsmomenten.

Het schema wordt maandelijks aangepast in functie van je doel en verdere progressie. Tijdens de workout ligt de focus van de trainer vooral op het juist uitvoeren van de oefeningen én het motiveren. De trainingen combineren de funfactor van het trainen in kleine groep mét persoonlijk gerichte oefenschema’s.

Begeleide training omvat:

 • begeleide training in kleine groep naar persoonlijke doelen toe
 • aandacht van de trainer wordt verdeeld over de verschillende sporters
 • op maat gemaakte trainingsschema's
 • excl. conditie- en krachtschema's (supplement)
 • keuze tussen meerdere, vaste trainingsmomenten (afspraak per week)
 • annulatie mogelijk tot 24u op voorhand (m.u.v. een medisch attest)

Contactgegevens: philippe.kinezi@gmail.com - 0474 47 47 80

Training bij obesitas en diabetes type 2

De hoekstenen van de behandeling van obesitas en diabetes zijn beweging, dieetadvies en eventueel medicatie. Een actieve levensstijl helpt bij het verbeteren van de fysieke conditie en kan je gezondheid verbeteren. Door voldoende te bewegen kan je onder andere het risico op hart- en vaatziekten verminderen en in het geval van diabetes, de bloedsuikerspiegel positief beïnvloeden. De beweegsessies worden opgesteld op maat van de patiënt, rekening houdend met de medische achtergrond. Aanvullend zijn er voedingssessies, waarin concrete en haalbare tips gegeven worden, specifiek aangepast aan het dagelijks leven van de patiënt. Aanvullend kunnen er sessies bijgeboekt worden bij onze diëtiste Edith. Zij helpt je bij het goed voeden van je lichaam en hoe je de vicieuze cirkel van het dieetdenken kan doorbreken, zodat jij volop kan gaan voor je eigen gezondheid.

Indien je van deze formule (training en voedingsbegeleding) wenst gebruik te maken, vragen we je om zowel een voorschrift voor kinesitherapie als voor voedingsadvies te voorzien, om een optimale terugbetaling van het ziekenfonds te genieten.

Neem een overzicht van je medicatie mee en je recentste bloeduitslagen.

Contactgegevens: info@kinezi.be - 0474 47 47 80

Screening

Wilt u weten waar u staat op sportief vlak (conditie/lichaam), dan is een screening interessant voor u. We starten met een uitgebreid gesprek, een onderzoek en tests om de sterktes en zwaktes van uw lichaam in kaart te brengen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw volgend doel.

Screening omvat:

 • anamnestisch gesprek
 • lenigheids- en krachttesting
 • conditietesting
 • conditie- en krachtschema om thuis te trainen

Contactgegevens: simon.kinezi@gmail.com - 0478 61 21 28

Lactaattest

Wat is een lactaattest precies? Het is een maximale inspanningstest waarbij we je hartslag, snelheid, vermogen, techniek en lactaatwaardes monitoren tijdens een sportspecifieke inspanning (lopen of fietsen). Op basis van deze resultaten krijg je een gepersonaliseerd en gedetailleerd rapport, waarop we een accuraat trainingsadvies (betreffende volume, intensiteit en periodisering) op korte en middellange termijn kunnen geven.   

Zowel voor beginnende sporters, ervaren sporters of competitiesporters is een lactaattest bijzonder nuttig om een accuraat beeld te krijgen van je conditie. Het is een objectieve waardebepaling van je progressie.

Voor lopers kan er een labotest (test op onze loopband) of een veldtest worden uitgevoerd. Bij fietsers zetten we de eigen fiets op een tacx flux om een correct beeld te verkrijgen van de sportspecifieke inspanning.  Onze standaardlabotesten zijn met een stappenprotocol (3 minuten/ 5 minuten) tot uitputting. Hierbij meten we bij iedere stap de lactaatwaarde en de hartslag. Daar het een maximale inspanningstest is, is een medische goedkeuring van je sportarts noodzakelijk. 

Contactgegevens: simon.kinezi@gmail.com - 0478 61 21 28

Sportmassage

Wat?

Deze massage richt zich vooral op gezonde sporters die hun lichamelijke conditie willen verbeteren en blessures willen vermijden. Als herstel na een fysieke inspanning helpt een sportmassage de sporter zowel op fysiek als op psychisch vlak. Een sportmassage heeft als doel de spierspanning en doorbloeding te verbeteren en de spierstijfheid te verminderen.

Voor wie?

Iedereen komt in aanmerking voor een sportmassage, maar sportbeoefenaars of mensen die zwaar fysiek werk verrichten hebben er het meeste baat bij. Deze vorm van massage is een hardere manier van werken, de intensiteit kan steeds aangepast worden in samenspraak met Peter.

Wanneer?

 • Een paar dagen voor de inspanning (melkzuur verwijderen)
 • Kort voor de inspanning (stimuleren)
 • Na de inspanning (herstel bevorderen)

Wanneer neem je beter geen massage?

 • bij blessures
 • bij hevige spierpijn
 • bij spierscheuren
 • bij ontstekingen of infecties
 • bij koorts
 • bij hartklachten of vaataandoeningen

Tarief

€25/30min (rug- en nekmassage)
€35/45min (sportmassage)
€45/60min (sportmassage)

Informeer bij uw ziekenfonds voor een terugbetaling.

Contactgegevens: peter.kinezi@gmail.com - 0495 82 90 31

Contact

Voor meer info over personal training, duotraining, begeleide training, screening, groepstrainingen:

 philippe.kinezi@gmail.com - 0474 47 47 80

Terug naar boven